zondag 12 februari | 15:30 uur
Utrecht, Lutherse Kerk, Hamburgerstraat 9

2022-02-12_LPPO_Telemann.jpg

La Pellegrina ProjectEnsemble o.l.v. Dirkjan Horringa
m.m.v. Antoinette Lohmann, concertmeester

Cantates van Telemann

Georg Philipp Telemann leerde de beginselen van muziek op school, zoals alle Duitse kinderen, maar verder onderwees hij zichzelf. Handel zou hebben gezegd dat Telemann een cantate van acht delen kon componeren met hetzelfde gemak als waarmee anderen een brief zouden schrijven.
Hij componeerde letterlijk duizenden cantates, een aantal dat Bachs 'slechts' tweehonderd in de schaduw stelt. Maar tot voor kort waren maar een paar van de Telemann-cantates in moderne edities beschikbaar en werd de rest dus nooit uitgevoerd.
Een voorbeeld van zo'n schat die tot voor kort begraven lag in een stoffig archief is de cantate Ihr seid alle Gottes Kinder, die in dit programma wordt uitgevoerd. Hij is getranscribeerd en uitgegeven in... Canberra, Australië! Een internationale groep trok zich een week terug in Klooster Nieuw Sion om zich in deze prachtige muziek te verdiepen. Kom dus vooral dit bijzondere concert beluisteren!

voorverkoop: € 15 | CJP, studenten, U-pas € 10 | aan de kerk € 18 | Reserveren: via de website (klik op de concerttitel)

zondag 19 maart | 16:00 uur
Utrecht, Geertekerk, Geertekerkhof

2023-03-19_LPPO_Ludmila.png

La Pellegrina ProjectKoor & -Orkest o.l.v. Dirkjan Horringa
m.m.v. Eliška Gattringerová - sopraan, Alžběta Vomáčková - mezzosopraan, Martin Slavík - tenor, Mitchell Sandler - bas

Dvořáks oratorium Svatá Ludmila

Op zondagmiddag 19 maart 2023 voeren koor en orkest van La Pellegrina in de Utrechtse Geertekerk Dvořáks onbekende oratorium Svatá Ludmila uit. Om eerlijk te zijn: een selectie van zo'n 70 minuten uit dit werk. Het hele oratorium duurt namelijk bijna 3 uur en dat is wat te veel van het goede.

Dit concert is een herhaling van een concert gegeven in augustus 2022 in het Tsjechische stadje Bechyně, als afsluiting van de internationale zomercursus 'Dvořáks Svatá Ludmila' voor een veelkoppig publiek in de Manege van Kasteel Bechyně.

Het concert van het 70-koppige ensemble in Bechyně was al heel goed, dus deze uitvoering wordt een heuglijke gebeurtenis.

Entree: € 18,- / voorverkoop 15,- / CJP, studenten, U-pas 10,- | Reserveren: via de site (klik op de titel van dit bericht)