Trajecti Voces

Trajecti logoHet Utrechtse vocaal ensemble Trajecti Voces (1989) is een actief, semi-professioneel ensemble, dat zowel oude als nieuwe muziek uitvoert. De vaste kern van het ensemble bestaat uit 12 geschoolde zangers. Zij staan garant voor een constante koorkwaliteit en de kenmerkende Trajecti-klank. Jaarlijks zetten leden en dirigent zich in om ongewone projecten in elkaar te zetten. Het ensemble voerde in 1998 een theatervoorstelling (uit het hoofd gezongen!) van Bachs Johannes Passion, die Dirkjan Horringa dirigeerde EN regisseerde. In 2005 werd een onorthodoxe uitvoering gegeven van Bachs Matthäus Passion in de Utrechtse pop-paleis 'Tivoli'. In 2008 voerde het koor een theatrale voorstelling rond het thema van de alchemie aan het hof van de Habsburgse keizer Rudolf II. In 2015 werd een voorstelling gemaakt rond Mozarts lidmaatschap van de Weense vrijmetselaars, in de vorm van een hypothetische orde-bijeenkomst om broeder Mozart te herdenken. Hierin werd veel van zijn maçonnieke muziek uitgevoerd, zoals het Ave Verum, zijn Maurerische Trauermusik, delen van de Zauberflöte. De voorstelling culmineerde in zijn Requiem.

Trajecti Voces repeteert op de dinsdagavond in de Rehobothkerk, Briljantlaan 6, Utrecht.

Festina Lente

2009 Bremen 077

Projectkoor Festina Lente, gevestigd in Arnhem, streeft naar grote muzikale kwaliteit, koorklank en expressie. Het koor richt zich op deelnemers uit de wijde omgeving van Arnhem. Er wordt onder leiding van Dirkjan Horringa gewerkt met zeer gevorderde amateurzangers en beroepsmusici. Solodelen worden vaak door koorleden uitgevoerd.

Projectkoor Festina Lente specialiseert zich in werken uit Renaissance en Barok en maakt ook uitstapjes naar meer hedendaagse muziek. Festina Lente voert zowel geestelijke als wereldlijke muziek uit. Het koor is steeds op zoek naar bijzondere werken en zelden uitgevoerde muziek.

Festina Lente is een koor van goed niveau. De zangers kunnen zelfstandig zingen en ook goed met elkaar kleuren. Daarom wil Festina Lente met een trouwe vaste kern werken ondersteund door een grotere groep project zangers. De vaste kern is een groep zangers die zich structureel met de projecten van Festina Lente verbindt. Daarnaast worden per project mensen geworven uit een pool van gevorderde zangers.

Terug